Rolex Submariner Serisi
Rolex Submariner Serisi Replika Saat oldukça sağlam ve fonksiyonel bir tasarımı bulunmaktadır. İlk haline oranla daha zarif bir şekilde yeniden tasarlanmıştır. Yeniden tasarlanmasına rağmen sub ve sub Date modelleri 1953 yılında yapılan ilk tasarımlara sadık kalmıştır. Tasarıların üzerinde fazla oynama yapılmamıştır. Bu serinin birçok farklı renk modeli bulunur. Her modelin farklı özellikleri vardır.
Rolex, pahalı bir saat markası olduğu için belli bir kesime hitap eder. Ancak gelişen teknolojiyle beraber bu saatlerin çok kaliteli replikaları da yapılabilmektedir. Şimdi gelin bu serideki saatlerin genel özelliklerine yakından göz atalım.
Model ve renk seçenekleriyle dalgıç Yapanların İlk saatleri…
Altının ve kaliteli çeliğin muhteşem uyumu kullanılarak bu saat elde edilmiştir. Tasarım harikası olan bu saat Oyster koleksiyonunun en önemli parçalarından biridir.
Rolex saatlerin kadranı, saatin iyi okunabilmesi için özel olarak tasarlanır. Saat imleri 18k altından üretilmiştir. Bu sayede zamanla kararma olasılığının önüne geçilmiştir. Rolex kadranları, el işçiliğiyle yapılmak üzere Rolex tarafından tasarlanır ve üretime geçirilir.
Oyster bilezik kısmı hem dayanıklılık hem de rahat tasarım için özel olarak tasarlanmıştır. Kazara açılmayı önlemek amacıyla Oysterlock toka kullanılmıştır. Ayrıca dalış elbisesi üzerinden de daha rahat bir şekilde takılabilmesi için özel olarak tasarlanmış Glidelock ile donatılmıştır.
Üstün özelliklere sahip bu seri dalgıçlara özel olarak tasarlanmıştır.
Dalgıç Saati Nedir : Rolex Submariner Serisi Replika Saat
Saatlerle alakalı bir sorunun cevabı aranırken, ilk önce Berner’in Resimli Mesleki Horology Sözlüğü’ne bakılır. Bu sözlüğe göre dalgıç saati, “en az 100m derinliğe dalmaya dayanıklı ve ISO 6425 standardında belirtilen şartları yerine getirmeye dayanacak şekilde tasarlanmış bir saat” anlamına geliyordu.
Bu yüzden bir saatin, dalgıç saati kategorisine girebilmesi için ISO 6425 sertifikasına sahip olması gerekir. ISO 6425 standartlarına uygun bir saat üretmek oldukça zordur. Yani piyasadaki saatlerin aslında çok azı gerçekten dalgıç saati olma özelliğine sahiptir.
ISO 6425 sertifikası, zamanla değişime uğramıştır ve 1996 yılında son şeklini almıştır. O zamandan beri hiçbir değişime uğramamıştır. Günümüzde hale geçerliliği devam etmektedir.
Dalgıç saatlerinde bulunması gereken en önemli özellik, kullanıcının 60 dakikaya kadar süre belirmesine olanak sağlayan bir mekanizmaya sahip olmasıdır. Bu mekanizme dönen bir çerçeve olabileceği gibi dijital bir ekran da olabilir. Bu sürenin belirlenebilmesi çok önemlidir. Çünkü bu süreye bakılarak oksijen ve dalış süresinin ayarlaması yapılabilmektedir. Bu sayede yaşanabilecek olsaı aksiliklere karşı önlem alınmış olur. Hayati önem taşıyan bu mekanizmenin bozulma durumu olmamalıdır. Kadranda bulunan işaretlerin rahatça görülebilecek şekilde tasarlanması gerekmektedir. Analog saatlerde bu genel olarak saniye cinsinden ışıklı malzeme yerleştirerek yapılır. Ayrıca pil ile çalışan saat modellerinde, mutlaka saat göstergesi bulunmalıdır. Saat kadranında yer alan göstergelerin karanlıkta 25 cm veya 10 inçte görülebilir olması gerekir.
Su altında tuzlu su direncini ve güvenilirlik seviyesini belirleyen bazı hususlar bulunur. Dalgıç saatleri tuzlu su direnci testinden geçirilirler. Bu testte saatler, 30 gram sodyum klorid bulunan sulu solüsyon içine yerleştirilir ve 24 saat boyunca bekletilirler. Suyun 18 ile 25 derecede olması gerekir. Testten sonra saatte bulunan parçaların her biri ayrı ayrı çalışıyor mu diye kontrol edilir. Eğer parçaların hepsi testten sonra sorunsuz çalışıyorsa, saat testten başarıyla geçebilir.
Tuzlu su dışında, saat normal su testinden de geçirilir. Bu testte ise saat 50 saat boyunca, 30 santim metreliğindeki suya daldırılır. Suyun sıcaklığı yine 18-25 derece aralığında olur. Su altında güvenilirlik testi yapılmadan önce ve testin sonrasında saat kasasına nemin işleyip işlemediğini öğrenmek için yoğunlaşma testleri yapılır. Bu test için saat önce bir tabak üzerine yerleştirilir ve yaklaşık olarak 45 derece ısıtılır. Saatin istenilen sıcaklığa ulaşmasının ardından, saat ekranı üzerine 18-25 derece aralığında bir damla su damlatılır. Bu su saatin yüzeyinde 1 dakika boyunca bekletilir ve silinir. Eğer bu saat sonucunda saatin üzerinde yoğunlaşma oluşmuşsa, saat bu testten geçemez. Çünkü bu test esnasında bir sızıntı oluştuğunun göstergesidir.
Darbelere karşı direnç standartlarına göre, saat yaklaşık 1 metre yükseklikten parke zemin üzerine bırakıldığında aldığı darbeyi simüle etmelidir. Bu testte, saatin hem ön ve arka kısımdan hem de yan kısımlardan darbe alması sağlanır. Ayrıca bu teste ek olarak 3 kg ağırlığa sahip bir cisim, 1 metre yükseklikten saatin üzerine bırakılır. Bu düşüş saniyede 4,43 metre hızla gerçekleşir ve ortaya çıkan şokun gücü yaklaşık olarak 5.000 Gs’ye denk gelir. Eğer saat yapılan bu testlerden sonra sorunsuz çalışabiliyorsa, ISO standartlarını yakalamış demektir.
Bu testlerin yanı sıra saatler üzerinde birçok test uygulanır. Eğer saat, bütün testlerden başarıyla geçebilirse ancak o zaman dalgıç saati özelliğine sahip olabilir. Saatlerin bu kadar çok testten geçirilmelerinin sebebi, bu saatlerin dalgıçlar için hayati önem taşımasından kaynaklanmaktadır. Saatte meydana gelecek bir hasar veya aksaklık dalgıcın ölümüne sebep olabilir.
İlk Dalgıç Saati: Submariner
Rolex, saat konusunda birçok ilke imza atmıştır. Tasarladıkları saatlerin kalitelerine büyük önem vermeleri kısa sürede yükselişe geçmelerini sağlamıştır. İlk dalgıç saati de Rolex tarafından üretilmiştir. İlk dalgıç saati olan Submariner, piyasaya ilk olarak 1953 yılında çıkarılmıştır. Bu saat 100 metre derinliğe kadar su geçirmez özelliğe sahiptir. Döndürülebilir çerçevesi sayesinde, dalgıçların dalış sürelerini okumalarına imkan sağlar.
Gelişen teknoloji ile birlikte birçok alanda yenilikler meydana gelmiştir. Saatlerde bu gelişmelerden esinlenmiştir. Submariner saat modeline zamanla yeni modelelr eklenmiştir. Yani saat çok daha donanımlı bir hale gelmiştir. Yeni özellikler eklenirken, dış görünüşüne sadık kalınmıştır. İlk dalgıç saati olan Submarinerin şuanda farklı modelleri bulunmaktadır. Submariner ve Submariner Date olarak 2 kısma ayrılmıştır. Bu serideki saatler teknik özelliklerinin dışında şık bir tasarıma da sahiptirler. Bu yüzden sadece dalgıçlar tarafından değil diğer kişiler tarafından da tercih edilmektedirler.
Rolex, sürekli kendini geliştirmiş ve geliştirmeye de devam eden bir markadır. Bu özelliği de markanın hep zirvede olmasını sağlamıştır. Kurulduğu tarihten bu yana hep büyük isimler tarafından tercih edilmiştir. Günümüzde de hale ünlü isimler tarafından büyük ilgi görmektedir. Yaşam standartları belli bir seviyenin üstünde olan insanlar için saat adeta bir güç göstergesidir. Rolex saatler de, kullanan kişiye farklılık katıp öne çıkaran saatlerdir.
Dalgıçlar için özel olarak ürettikleri seri de bile oldukça şık tasarımlara imza atmışlardır. Serinin teknik özelliklerine değindik. Şimdi de dış görünüşerini inceleyelim.
Bu saat modelinin kadranında sıradan renklerin aksine mavi renk kullanılmış. Ayrıca saatte çeliğin ve altın renginin uyumundan yararlanılmış. Bu detaylar saate oldukça şık ve farklı bir hava katmış.Rolex Submariner Serisi Replika Saat
Bu modelde ise siyah rengin asilliği ve altın renginin ihtişamı birleştirilmiş. Teknik donanım bakımından üstün özelliklere sahip olan bu saat, görüntüsüyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Şık tasarımından dolayı özel gecelerin tamamlayıcı parçası olmaya aday gözüküyor. Dalgıçlar için özel olarak tasarlansa da özel günlerde bile kullanılabilecek şıklığa sahip.Rolex Submariner Serisi Replika Saat
Rolex Submariner Serisi Replika Saat Görüldüğü üzere Rolex tarafından tasarlanan saatler, her yönüyle kusursuz gözüküyor. Kaliteli replika saat yapan firmalardan daha ucuz fiyata alınabilirler.Rolex Submariner Serisi Replika Saat ,Rolex Submariner Serisi Replika Saat Rolex Submariner Serisi Replika Saat