[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Mekanik saatin ne sıklıkta bakımı gerekir ?
Mekanik Saat Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Temel Kurallar Saatlerin bakım problemi bir çok alıcıyı rahatsız eden bir durumdur. Bu sorunların aslında ikiye ayrılması gerekiyor .
1- Aldığınız saatler NOOB –AR gibi firmalarsa doğruluk oranı zaten çok iyi en büyük gelişme ise bu serilerde dişli anti darbe yeteniğine ve anti – manyetik yeteneğe sahip olduğundan saniye akışının 24 saatte günlük farkının 0,1 – 10 sn olması ile bu modeller ‘de bakım 10 yılda bir yapılabilmektedir. Son zamanlarda NOOB VE AR FACTORY bu konuda uzun yıllar çalışarak bunları en üst seviyeye taşımıştır.
2-Bir çok müşteri ise hala eski geleneksel AAA++PLUS diye tabir ettiğimiz saatlerin bakımının 2 yıl gibi bir sürede yapılmasının gereksiz olduğunu düşünmektedir. Eğer aldığınız modelin yeni versiyonu üretilmiş ve çok büyük bir hata yok ise 2 yılda bir düzenli olarak bakım yapılması gerekmektedir. Eğer otomatik replika saatinizin bakıma ihtiyacının olup olmadığını merak ediyorsanız bunları dikkatlice test ediniz…
*Saat tepesinin kurmasını doğru yaptığınızdan emin olunuz.
*Saatiniz kurması yaptıktan sonra 24 saatte kaç dakika önde ya da geri’de kaldığı 3 gün test ediniz.
Yeterince salınım alıp 3 gün boyunca hata veriyorsa kesinlike teknik servis’de kontrol edilmesi gerekmektedir.
rolex saat
Mekanik Saat Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Temel Kural
Mekanik Saat Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Temel Kural Eğer orta veya üst sınıf bir mekanik saatiniz varsa her iki veya üç yılda bir su geçirmez bileşenlerin kontrol edilmesi, hassasiyetini koruyup korumadığını kontrol ettirmek, mekanizmada aşınma olup olmadığını kontrol ettirmek, mekanizmayı ve saatin dış yüzeyini iyice temizletmek gibi tam bakım yaptırmanız sağlıklı ve doğru seçim olacaktır. Hiç şüphesiz ki bunlar saatinizin ömrünü uzatacaktır. Saatinize önem veriyorsanız zamanınızın bir kısmını ayırın ve aşağıda belirttiğimiz 10 temel unsura dikkat ediniz.
- Saatinizi kullanırken bileğinizdeki terin saatte korozyona yol açabileceğini unutmayın. Bir çok saatte kullanılan Ni-Cr alaşımlı olmasına dikkat edin. Bileğinizin terlemesi durumunda saatinizin kasasını kuru bir bez parçasıyla siliniz.
- Gerekmedikçe kasası açmayın bu sayede içerisine toz kaçmasına ve saatin normal çalışmasının bozulmasına engel olmuş olursunuz.
- Saatinizi saatinizin yağını etkileyebilecek olan kâfur maddesinin yakınlarına koymayınız.
- Saatinizi mıknatıslamaya sebebiyet verecek amfi, müzik seti ve televizyonunuzun yakınlarına koymayınız.
- Saatinizi gün aşırı kullanmadığınız zaman elle kurmanız, sallamanız gerekebilir bu sayedece otomatik mekanizmalı saatinizin fonksiyonlarını düzene sokabilirsiniz.
- Şayet saatiniz nemlenirse kuru bir bezle siliniz ve kurumaya bırakınız.
- Saatinizi aldığınızda size verilen kutuları saklayınız çünkü saatinizi kullanmadığınız zamanlarda yapacağınız en güzel şey bu kutulara koymanızdır.
- Bir saati günlerce kullanmak bir kaç günlük aralıklarla kullanınız, bunun için yedekte bir kaç saatiniz daha olması gerekebilir ama bu yöntem hem daha tarz olmanızı hem de saatlerinizin daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Saatinizin deri kordonuna da özen göstermelisiniz zira aşırı terleme onu öyle bir eskitecektir ki saatiniz yeni dahi olsa eski bir kordonla eski bir saat gibi görünür.
- Saatiniz kolunuzda uyumayın. Hem sağlığınız açısından hem de saatiniz açısından zararlıdır. Bu sebeple yatmadan önce saatinizi çıkartın.
- Kristal yenileme. Aylarca kullanımdan sonra kristal camınızda çizikler oluşabilir. Bir kaç damla suyu saatinizin camına damlatın ve küçük bir parça diş macunuyla temizleyin, camınız eskisi gibi parlak ve göz alıcı olacaktır.
Mekanik Saat Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Temel Kural Rolex saat[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]